top of page

De aloevera producten zijn van een zeer hoogwaardige kwaliteit en er zit van wel 70 tot 90 % aloevera in verwerkt tot tegen stelling wat ze in de winkel verkopen 3 tot 25 % .

Geeft een verkoelend en verfrissend gevoel op het gelaat en lichaam.

Aloë Vera is een tropische vetplant die al eeuwen wordt gebruikt om haar medicinale werking

zo zijn er tal van producten te verkijgen op dit gebied alleen laat vaak de kwaliteit te wensen over .

Wat de mensen vaak niet weten dat er voldoende aloevera in het product behoort te zijn alvorens het enigzins effect heeft .Onze producten zijn echter wel van deze kwaliteit en veel klanten zijn dan ook zeer tevreden met het resultaat.

Chi Essential Cosmetics

100% natuurlijk

Met biologisch gecertificeerde ingrediënten

Dierproefvrij

Conform de BDIH norm voor natuurcosmetica

Kleine hoeveelheid, verbluffend resultaat

Alles is onderling te combineren

Aan de lijn kunnen essentiële oliën worden toegevoegd

De producten kunnen voor meerdere doeleinden worden gebruikt

Ook geschikt voor de gevoelige huid

Tevens geschikt voor mannen

Geen minimale afname per jaar

de behandeling

Cleansing Oil​

De cleansing oil bestaat uit verschillende vette plantenoliën en is geschikt voor alle huidtypes. De olie reinigt de huid en laat een dun beschermlaagje achter. De cleansing oil kan gemengd worden met essentiële olië en/of met een serum.

Peeling

De peeling bestaat uit diverse vette plantenoliën, leem,

bergkristalpoeder en himalayazout. De peeling is zeer zacht en daarom ook geschikt voor mensen met een gevoelige huid. De zoutkorreltjes lossen op in water waardoor er geen korreltjes op de huid achterblijven en de huid zijdezacht aanvoelt. Het himalayazout kalmeert de huid en houdt het vochtgehalte op peil. De peeling kan gemengd worden met essentiële olië en/of met een serum.

Lotions

Elke lotion bestaat uit een combinatie van hydrolaten,

een edelsteenelixer en himalayazout. De lotions kunnen ingezet worden als reiniging of als verfrissing, maar kunnen ook worden gebruikt als vochtcomponent bij de huidoliën en de huidbalsem. De lotions zijn er in drie varianten:

1.Sensitive-met onder andere rozenhydrolaat. Geschikt voor de droge, gevoelige, veeleisende en ouder wordende huid.


2.Recovery-met onder andere hamamelishydrolaat. Geschikt voor de gevoelige, gecombineerde, veeleisende en ouder wordende huid.


3.Balance-met onder andere oranjebloesemhydrolaat. Geschikt voor de gecombineerde en de vette/acne huid.

Huidoliën

Elke huidolie bestaat uit een combinatie van verschillende vette plantenoliën, waaronder de regulerende jojoba olie. De huiloliën zijn zo samengesteld dat iedere combinatie voor meerdere huidtypes en doeleinden ingezet kan worden. De huidoliën kunnen gemengd worden met essentiële olië en/of met een serum. De huidoliën zijn er in drie varianten:

1.Sensitive-met rozenbottelolie en camelinaolie. Verbetert de elasticiteit van de huid en verzacht de huid. Geschikt voor de droge, gevoelige, veeleisende en ouder wordende huid. Ook in te zetten bij eczeemklachten.


2.Recovery-met abrikozenpitolie en argaanolie. Kalmeert en beschermt de huid en stimuleert de bloedcirculatie. Geschikt voor alle huidtypes. Ook in te zetten bij acné, eczeemklachten en kloven.


3.Balance-met tamanu en kokos. Kalmeert de huid en herstelt de natuurlijke balans van de huid. Geschikt voor de gevoelige, gecombineerde, vette, veeleisende en ouderwordende huid. Geeft rust bij overprikkeling en roodheid en is goed in te zetten bij huidproblemen in het algemeen.

Serums

Er zijn drie luxe serums samengesteld op basis van biologische jojoba olie. De serums zijn een ervaring van luxe en genieten. Ze zijn zeer verzorgend en geschikt voor bijna alle huidtypes. De serums zijn ook toe te voegen aan de andere producten van de CEC lijn. Ook van de serums zijn er drie varianten:

1.Sensitive-met rozenolie. Geschikt voor alle huidtypen, maar speciaal voor de droge en ouder wordende oud.

2.Recovery-met neroli. Geschikt voor de droge, veeleisende en ouder wordende huid.

3.Balance-met jasmijn. Geschikt voor de droge, gevoelige, en ouder wordende huid.

Huidbalsem

De balsem bestaat uit een combinatie van verschillende vette plantenoliën en is in te zetten bij alle huidtypes. De balsem is voller dan de huidolie en daarom met name geschikt voor de ouder wordende huid. De balsem kan gemengd worden met essentiële olië en/of met een serum.

©

Essentiële oliën

Essentieel is een veel omvattende benaming voor deze produkten.

Essentieel (= wezenlijk) wijst niet alleen op de zuiverheid die ze moeten bezitten, maar duidt vooral op het feit dat het hier om de kern, de hoofdzaak gaat, nl. die van de levenskracht. De Chinezen,die hiervan als ontdekkers gelden, noemen deze levenskracht CHI, de Jappanners Kie en de Indiers Prana.

Andere benamingen, zoals etherisch (vervluchtend, ijl, ongrijpbaar) of aromatisch wijzen respektievelijk op de hoedanigheid, herkomst en aard. Hoe men deze produkten ook wil benaderen, het gaat om absoluut zuivere, uit planten gewonnen, vochten met een olieachtige (alhoewel veelal dunnere) aanblik, die meestal een aangename geur afgeven en indien juist gehanteerd - een weldadige heilzame werking hebben.

Aromatherapie

Alle planten op deze aarde hebben een geur. Er zijn planten die erg sterk ruiken, andere weer wat minder. Deze geurstoffen worden gevormd onder invloed van de zon, en ze liggen opgeslagen in de kleine holtes en kanaaltjes in de plant. Voor zover we weten gebruikt de plant ze om de voortplanting te bevorderen (het aantrekken van insekten) en het natuurlijke weerstandsvermogen te versterken (te vergelijken met de menselijke hormonen).

Te allen tijde heeft de mens geurende planten gebruikt in eten en drinken om hun smaak en specifieke eigenschappen, bijvoorbeeld het conserveren van voedsel. In de geneeskunde en eredienst om hun ontsmettende, genezende en evenwicht brengende eigenschappen. Verder als geurmiddel om hun specifieke geur (als bijv. parfum).

In de middeleeuwen ontdekte men een manier - de waterdampdestillatie om de in de plant opgeslagen geurstoffen vrij te maken, deze geurende olieachtige vloeistof. De goede zuivere essentiële oliën worden nog zo gewonnen en bevatten de essentie, de chi, de levenskracht van de planten; ook wel etherische -, aromatische - of vluchtige oliën genoemd.

Natuurlijk hebben geleerde mensen geprobeerd essentiële oliën na te maken, dat lukt ze soms ook aardig, alhoewel het nooit is gelukt de essentie, de chi, de levenskracht erin te brengen welke er van nature wel in aanwezig zijn. Deze levenskracht is voor sommige mensen zelfs voelbaar.

Warmte laat geurstoffen vrijkomen, denk maar eens aan kookluchtjes, een warme zwoele zomeravond en de warme huid met parfum.

Enkele druppels zuivere essentiele olien kunnen je eten en drinken smakelijker maken, bijv. een druppel basilicum of dragon in slasaus, enkele druppels oregano op pizza, citroen en/of sinaasappel in cake of op pannekoek, kruidnagel en kaneel in de gluhwijn. De lucht in een tekenkamer is gebaat bij enkele druppels tijm, teatree en/of rozemarijn.

En wat te denken van een lekker lavendelbad.

Ontsmettende zalven worden vaak verrijkt met tijm, teatree, eucalyptus en/of den. Hoestdrankjes met tijm.

Ook worden essentiële oliën gebruikt in de voedingsindustrie. Velen gebruiken deze oliën, ieder op zijn of haar eigen manier.

Het gebruik van essentiele olien in de gezondheidszorg wordt aromatherapie genoemd. In vele toepassingen wordt warmte en vocht gebruikt om de levenskracht van de essentiele oliën op de mens over te dragen. Het spreekt vanzelf dat slechts 100% zuivere, verse, niet versneden of aangelengde essentiële oliën in aanmerking komen voor deze toepassingen.

Waarom wordt Aromatherapie toegepast?

De aromatherapie richt zich op het onderhouden en bevorderen van de gezondheid en het genezen van aandoeningen met gebruikmaking van essentiele olien. De levenskracht, die in deze olien verzameld is, wordt als het ware op de patient overgedragen en zal bijdragen tot het herstel van het natuurlijke evenwicht in zijn of haar lichaam. Iedere olie is in zekere mate antiseptisch en heeft daarnaast specifieke eigenschappen, die zich richten op een of meerdere organen en/of aandoeningen. Het gaat hierbij om een selektief proces, waarbij uitsluitend schadelijke bakterien worden uitgeschakeld, terwijl de onschadelijke ongemoeid blijven. Dit vormt dus een scherp kontrast met vele, langs synthetische weg geproduceerde geneesmiddelen, die weliswaar eveneens schadelijke bakterien doden, maar daarbij tegelijkertijd een groot aantal onschadelijke en wellicht voor het lichaam nodige bakterien meenemen.

Het gebruik van essentiele olie zal dan ook, bij geeigend gebruik, zelden neveneffekten tot gevolg hebben.

Essentiele olien worden door het lichaam opgenomen via inhalering, de huid of de slokdarm en verlaten het door de huid, de urine of de ontlasting.

bottom of page